Kod: G504
Realizacja zamówienia: 2 dni
Producent: GOVINDA

Trufle CHUFA 120 g
z daktyli, migdałów ziemnych i ananasa z naturalnym aromatem cytrynowym

Wyszukany specjał bez dodatków słodzących. Delikatna owocowa słodycz ananasa wyśmienicie harmonizuje ze słodkimi z natury migdałami ziemnymi Chufa i odświeżającym aromatem cytrynowym. Przekąska idealna na lato.
- bez glutenu
- naturalnie słodkie

Składniki: daktyle* **, mielone migdały ziemne (20%)*, suszone ananasy* **, olej słonecznikowy*, naturalny olejek cytrynowy*
* z upraw ekologicznych **sprawiedliwy handel – FAIR TRADE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1382 kJ / 330 kcal
Tłuszcz: 7,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 61,3 g w tym cukry: 53,5 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 2,5 g
Sól#: 0,01 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Uwaga: Mimo zachowania najwyższej staranności w procesie produkcji, produkt może zawierać drobne fragmenty pestek daktyli.

logo organic farming eu

PL-EKO-04
Rolnictwo UE/spoza UE

Właścicielem marki GOVINDA jest firma Govinda Natur GmbH. Mottem tej działającej na rynku produktów naturalnych i ekologicznych od blisko 30 lat firmy jest „Słuchaj głosu Natury”. Celem marki GOVINDA jest zapewnianie wysokiej jakości produktów naturalnych, w szczególności "healthy snacks" (zdrowych przekąsek), ajurwedyjskiej i naturalnej żywności, produktów dla wegan i wegetarian, także o jakości witariańskiej.  

 GOVINDA to:
- innowacyjna żywność o jakości ekologicznej
- stosowanie alternatywnych surowców spożywczych (np. migdałów ziemnych CHUFA)
- jakość bez kompromisów
- autentyczny smak natury, bez dodatków i wypełniaczy

Produkt na bazie bulw cibory jadalnej, których inne nazwy to Chufa, migdały ziemne i orzechy tygrysie (Tiger Nuts).

Wyglądające jak owoce - bulwy trawy tigernut (Cyperus esculentus) znane są ze swych własności odżywczych od czasów cywilizacji egipskiej. Są naturalnie bogate w błonnik i mają wyborny smak, będący niezwykłym połączeniem smaku migdałów i orzechów laskowych. Częścią rośliny, którą się zbiera są brodawki korzeniowe osadzone w glebie.

Bulwy obiera się i delikatnie przetwarza na mąkę. W tej postaci są bardzo łatwe do strawienia. Jednocześnie prawie nieznane są alergie na migdały ziemne, co sprawia, że są one interesującą alternatywą dla osób uczulonych na soję, gluten czy laktozę.

Migdały ziemne są źródłem wysokiej jakości błonnika (tzw. skrobi opornej działającej jako prebiotyk), a jednocześnie dostarczają istotnych witamin, minerałów (potas, magnez) i pierwiastków śladowych (cynk). Mają też w składzie około 20% oleju. Olej z migdałów ziemnych zawiera tylko 18% tłuszczów nasyconych i 82% tłuszczów nienasyconych. Podobną proporcję ma uznawana za najzdrowszą oliwka z oliwek. Migdały ziemne mogą więc być właściwie opisane jako pełnowartościowy środek spożywczy wspomagający trawienie.

Producent: Govinda Natur GmbH, Niemcy, www.govindanatur.pl 
Dystrybutor: PRO-ECO, 54-030 Wrocław, ul. Przemyska 18, Tel: 698 655 610, www.pro-eco.com.pl